Vlag van Nederland
'Arjen wilde zelfs een potje kaarten naar z'n hand zetten'

‘Arjen wilde zelfs een potje kaarten naar z’n hand zetten’

EK 2020

Philip Cocu heeft enkele jaren samen met Robben gespeeld en herkende afgelopen dinsdag weer veel van de Arjen Robben waarmee hij samen speelde en die altijd gebleven is:”Dat gedrevene. Altijd weer en ontzettend mooi en knap tegelijk. Het straalde eigenlijk elke keer al van zijn gezicht af. Ook in de wedstrijd tegen Zweden zag je het weer helemaal terug bij Arjen.”

De trainer van PSV reageerde tegen AD op het afscheid van Robben: “Het is hem niet gegund geweest om dat na een groot toernooi te doen. Zelf heb ik dat geluk wel gehad en ik weet hoe ontzettend graag hij het ook gewild moet hebben. In alles zag je bij hem de wil om te winnen, of het nou binnen of buiten het veld was. Zelfs een potje kaarten moest en zou hij naar zijn hand zetten en als dat niet lukte, werd hij er na afloop nog wel een poosje aan herinnerd. Heerlijke tijden waren dat. Ik heb van hem genoten als speler en ook van de manier waarop hij het vak uitoefende.”

Cocu weet niet waarom Robben nu al afscheid neemt van Oranje en wat zijn beweegreden is: “Het is een mogelijkheid dat hij zich nu nog een tijd volledig op zijn club wil richten. Dat kan op wat latere leeftijd een overweging zijn, om er daar het optimale uit te halen. Hij zal daar ongetwijfeld zelf nog iets over vertellen.”

Auteur: Max
Foto: leipzig, 11-06-2006 nederland - servie montenegro 1-0 elftalfoto teamfoto achter: van persie , van der sar , van nistelrooij , heitinga , mathijsen en ooijer . voor: van bronckhorst , sneijder , van bommel , robben en cocu

Lees meer over: ,