Vlag van Nederland

Koeman wil bondscoach worden: “Ideaal vervolg”

EK 2020 Door op 24 oktober 2017 om 12:43 uur

Koeman wil bondscoach worden: "Ideaal vervolg" © Pro Shots

Ronald Koeman zit sinds gisteren zonder baan, en veel Nederlanders zien hem al jaren als de ideale bondscoach. Zelf hield hij de boot af, maar in Voetbal International gaat de deur nu behoorlijk op een kier.

“Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik het een mooie job vind, maar Everton had mijn prioriteit en daar had ik wel genoeg om me druk over te maken”, geeft de oefenmeester aan. “Ik denk dat ik het goed zou kunnen en eigenlijk ook wel dat het nodig is.”


Meer over

Of hij meteen bondscoach wil worden, of dat hij het meer ziet als toekomstmuziek, wordt niet helemaal duidelijk uit het interview. “Als je alles zo bij elkaar optelt, lijkt het onvermijdelijk dat ik het een keer ga worden. Alleen: wanneer weet je nooit. Maar uiteindelijk zou Oranje ook een ideaal vervolg zijn van mijn carrière.”

Koeman zegt verder dat het Nederlandse voetbal hem aan het hart gaat, en dat twee toernooien missen heftig is. “Tegelijk zeg ik dat er wél iets moois kan gaan ontstaan. Ik ben het met bondscoach Dick Advocaat eens als hij stelt dat het allemaal niet zo dramatisch is. Je moet je alleen wel aanpassen aan je materiaal.”