Kevin Strootman meldde zich gisteren bij de selectie van het Nederlands elftal in Noordwijk. Het is de eerste keer na de uitschakeling voor het WK en Strootman weet nog niet zo goed waar hij en de andere spelers straks aan toe zullen zijn: “Ik weet niet hoe het verder moet. We gaan eerst twee wedstrijden voetballen en dan gaan we zien wat er gebeurt met de technische staf.”

Strootman gaat er in elk geval niks in de media over zeggen: “Als de KNVB mij ernaar vraagt, zal ik er iets over zeggen. Maar het is de keuze van de KNVB. Ik weet niet wat de afspraken zijn tussen de KNVB en Advocaat. Wij als spelers moeten ons gewoon concentreren op het voetballen. Daar hebben wij het al moeilijk genoeg mee.”

Wat hem betreft was Advocaat in elk geval een goede keuze de afgelopen maanden: “In de wedstrijd in Bulgarije hebben wij het weggegeven. Maar daar was Advocaat niet bij. Van Frankrijk hebben wij verloren, maar bij de andere wedstrijden heeft hij geen verkeerd resultaat neergezet. Dus met Advocaat hebben ze een goede keus gemaakt.”