Vlag van Nederland

‘Sneijder denkt nog altijd niet aan stoppen’

EK 2020 Door op 7 november 2017 om 19:12 uur

'Sneijder denkt nog altijd niet aan stoppen' © Pro Shots

Als het aan Wesley Sneijder ligt voegt hij nog heel wat interlands in het Nederlands elftal aan zijn toch al indrukwekkende aantal toe. De kleine middenvelder is al recordinternational van Oranje met 131 interlands, maar wil zijn voorsprong graag nog verder uitbreiden.

Hij vertelt tegen de NOS: “Het gevoel is nog steeds goed. Je bent er een keer niet bij en dat doet pijn. Dan wil je het tegendeel bewijzen, dat gevoel heb ik. Ik zit lekker in mijn vel en geniet. Dat heb ik vandaag ook weer gedaan.”

Meer over

Hij baalde dan ook dat hij er niet bij was de laatste keer dat Oranje bij elkaar kwam: “Het is nooit leuk als je er niet bij zit. Soms zijn dingen echter te begrijpen, hoe groot de teleurstelling ook is. Zeker in zo’n fase wil je erbij zijn. Dan is het zwaar om thuis toe te kijken. Hoe valt dat? Het slaat in als een baksteen. Wederom een toernooi missen is zwaar.”


Sneijder heeft geen voorkeur voor een nieuwe bondscoach van Oranje: “Ik heb de kandidaten ook zien passeren de afgelopen periode. Wij als spelers hebben weinig inspraak. We zien het wel. Ronald Koeman? Dat zou mooi zijn. Maar een andere naam zou óók mooi zijn”, besluit hij.

© Pro Shots