Met het vertrek van aanvoerder Arjen Robben, en Wesley Sneijder die steeds minder aan spelen toekomt is het de vraag wie de nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal moet worden. Kevin Strootman staat momenteel te boek als derde aanvoerder, maar is hij wel de meest geschikte van het stel?

De naam van Virgil van Dijk circuleert ook, die met zijn fysiek en door zijn positie automatisch een leidende rol vervult:”Ik sta op een positie, centraal achterin, waar ik sowieso de leiding moet nemen. Dan maakt het mij niet uit of ik wel of geen band om mijn arm heb”, zegt Van Dijk.

Toch zou hij absoluut niet weglopen voor de verantwoordelijkeheid:”Natuurlijk ga ik geen ‘nee’ zeggen als ze me vragen aanvoerder te worden. Maar dat is niet aan mij. Ik ben ook blij met mijn huidige rol. Leiden en coachen, dat zit er bij mij standaard in.”

Van Dijk is blij dat hij weer helemaal terug in vorm is: “Ik kan niet wachten om tegen Schotland te voetballen. Het is voor het eerst in lange tijd dat ik terugga. Wel jammer dat we niet in Glasgow spelen, maar in Aberdeen. Celtic Park is één van de mooiste stadions in Europa, het was geweldig geweest om daar weer te voetballen.