Vlag van Nederland

Sneijder baalt van vertrek Advocaat

EK 2020 Door op 12 november 2017 om 17:01 uur

Sneijder baalt van vertrek Advocaat © Pro Shots

Als het aan Wesley Sneijder ligt dan blijft Dick Advocaat aan als bondscoach van Oranje. De middenvelder betreurt het vertrek van de bondscoach na het duel met Roemenië van aanstaande dinsdag. “Jammer dat ie weggaat. Ik denk dat het iemand is die goed met deze jongens overweg kan.”

Sneijder debuteerde in 2003 onder Advocaat en zal nu dus opnieuw afscheid moeten nemen van de bondscoach: “Ik geloof niet in een generatiekloof. Als Dick zelf het gevoel had gehad dat het kan, had het gekund. Daarom neemt hij ook afscheid, denk ik. Leeftijd zegt mij niks. Het is alleen belangrijk of je deze groep kan managen. Ik denk dat ie dat nog wel had kunnen doen.”


Meer over

Sneijder kijkt terug naar de tijd van zijn debuut: “Hij is niet veranderd. Relaxter? Hij stond er altijd relaxt in, alleen op momenten kon hij heel driftig worden. Dat heb ik zelf ook. Onder elkaar voelt dat goed. “Heb je gezien hoe hij in Schotland in de 89ste minuut tekeer ging tegen Nathan Aké? Dat is Dick.”

Sneijder denkt vooral terug aan zijn eerste momenten met Advocaat: “De week van mijn debuut in 2003, de play-offs tegen Schotland. De eerste wedstrijd speelde ik niet en toen mocht ik van Dick ook de kleedkamer niet in om de andere spelers succes te wensen.”