Vlag van Nederland

‘Ik zou liegen als ik zeg dat het niks doet’

EK 2020 Door op 13 november 2017 om 20:13 uur

Advocaat wijzigt opstelling voor Roemenië - Nederland © Pro Shots

Morgenavond in het duel met Roemenië kan Dick Advocaat zoals eerder geschreven de bondscoach worden met de meeste zeges met het Nederlands elftal. Maandagavond reageerde Advocaat tegenover de camera’s van NOS op dit mogelijke record, dat hij nu nog deelt met de Engelsman Bob Glendenning.

Advocaat zou het prachtig vinden als hij alleen recordhouder wordt door een overwinning op Roemenië: “Ik zou liegen als ik zeg dat zoiets mij niets doet. Dat record zou wel eervol zijn, ik ga er niet over liegen.’


Meer over

De bondscoach van Oranje zal sowieso een graag een goed resultaat neer willen zetten. Hij wist in zijn derde periode als bondscoach tot nu toe vijf van de zes interlands te winnen. Alleen het uitduel met Frankrijk ging verloren. Helaas waren die resultaten niet genoeg voor plaatsing voor het WK in Rusland.