Vlag van Nederland

Vanavond staat in het Roemeense Boekarest het oefenduel Roemenië – Nederland op het programma. Het duel tussen de Roemenen en Oranje is het laatste duel van 2017 voor beide landen.

Het oefenduel is tevens zeer waarschijnlijk de laatste wedstrijd van Dick Advocaat als bondscoach van het Nederlands elftal. De 70-jarige trainer neemt zo goed als zeker afscheid van Oranje. Hij zal dat ongetwijfeld met een zege willen doen, mede omdat hij daarmee een mooi record in handen kan krijgen.

Advocaat kreeg in aanloop naar het duel met Roemenië vele afmeldingen te verduren. Zo mist hij maarliefst drie spitsen en ook achterin moet hij het doen zonder onder meer Bruma, De Vrij en Rekik, de laatste die zich ziek meldde voor het duel.

Mede door het ontbreken van een echte centrumspits koos Advocaat tegen Schotland voor een beweeglijke voorhoede met Memphis, Babel en Promes. De nieuwe manier van spelen, zonder een echte nummer negen, beviel prima, al moet er nog altijd veel verbeterd worden. Vanavond zal vermoedelijk Berghuis spelen in plaats van Promes, maar in de uitvoering zal daardoor weinig veranderen.

Achterin valt ten opzichte van het duel met Schotland Rekik weg, hij wordt vervangen door Matthijs de Ligt. Rechtsachter vervangt Joël Veltman Timothy Fosu-Mensah. Op het middenveld zal Pröpper spelen in plaats van Georginio Wijnaldum.

Dit is de complete opstelling van Oranje tegen Roemenië:
Cillessen; Veltman, Van Dijk, De Ligt en Aké; Strootman, Blind en Pröpper; Berghuis, Babel en Memphis.

Het duel tussen Roemenië en Nederland begint om 20.00 uur Nederlandse tijd en wordt uitgezonden op SBS 6.

Lees meer over: , , ,