Vlag van Nederland
Kreek volgt De Haan definitief op bij Leeuwinnen

Kreek volgt De Haan definitief op bij Leeuwinnen

Oranje Leeuwinnen WK 2019

Michel Kreek is de opvolger van Foppe de Haan als assistent-bondscoach van de OranjeLeeuwinnen. De 46-jarige Kreek tekent een contract tot en met de Olympische Spelen van 2020, zo meldt de KNVB.


Kreek draaide tijdens de afgelopen interland periode al mee met de staf van bondscoach Sarina Wiegman. “Twee weken voor de laatste interlandperiode belde de KNVB of ik interesse had. Dat verraste me, maar hoe langer ik erover nadacht, hoe positiever mijn gevoel werd”, vertelt de Amsterdammer op de website van OnsOranje.

“Dat had natuurlijk ook te maken met wat de Oranjevrouwen afgelopen zomer teweeg hebben gebracht”, vervolgt Kreek. “De visies van Sarina en mij bleken in grote lijnen overeen te komen. De afgelopen interlandperiode hebben we gebruikt om elkaar beter te leren kennen en daar zijn we alleen maar enthousiaster van geworden.”

“Er staat een enorm gemotiveerde selectie en een goede staf waar ik voetbalinhoudelijk aan hoop bij te dragen. Ons eerste doel is kwalificatie voor het WK, een evenement dat ik dolgraag zou willen meemaken. Als we ons daar ook nog voor de Olympische Spelen plaatsen, zou het helemaal fantastisch zijn”, besluit Kreek.

Wiegman spreekt over een waardevolle aanwinst: “Ik ben blij dat we Michel hebben kunnen toevoegen aan de technische staf. Tijdens de wedstrijden tegen Oostenrijk en Noorwegen hebben we gekeken of er een klik was tussen Michel, de overige staf en de speelsters. Die was er. We hebben het idee dat Michel een waardevolle aanwinst is voor onze staf en we kijken uit naar onze verdere samenwerking.”

Kreek was als voetballer actief bij Ajax, Padova, Perugia, Vitesse, AEK Athene en Willem II. Hij speelde ook één interland voor Oranje. Na zijn voetballoopbaan werkte hij als jeugdtrainer bij Ajax, hoofd opleiding bij Almere City en hij was assistent van Frank de Boer bij Internazionale.

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: