Vlag van Nederland

Leeuwinnen zijn volgens Miedema bereid ver te gaan om eerlijke beloning af te dwingen

Oranje Leeuwinnen WK 2019 Door op 20 november 2017 om 20:46 uur

Miedema: "Ierland speelde anti-voetbal" © Pro Shots

Volgens Vivianne Miedema zijn de OranjeLeeuwinnen bereid ver te gaan om een eerlijkere financiële beloning af te dwingen van de KNVB. De spits vindt dat de vrouwen recht hebben op meer geld.

Miedema, die zich momenteel met de Oranjevrouwen voorbereidt op de komende WK-kwalificatiewedstrijden, werd na de training van maandag geconfronteerd door FOX Sportsuitspraken met de die ze deed in The Guardian.


Meer over

“De ontwikkeling die wij hebben doorgemaakt is heel mooi geweest. Je ziet dat alles groter wordt. Ons doel is dat we ons daar meer door ontwikkelen en dat het nóg groter wordt. Dat is een doel voor de toekomst. Dat er net zoveel mensen naar het vrouwenvoetbal gaan kijken als naar het mannenvoetbal.”

De 21-jarige Miedema wil ver gaan om het financiële doel te bewerkstelligen: “Het mes op tafel leggen? Als het moet, waarom niet? Maar dat is zeker niet onze insteek. We focussen ons op het voetbal.”

“De prestaties moeten er niet onder gaan lijden. Voor ons is het belangrijk dat we twee keer winnen”, doelt de aanvalster op de aankomende duels met Slowakije en Ierland.