Vlag van Nederland
Miedema komt terug op gelijke vergoeding: "Dat is een misverstand"

Miedema komt terug op gelijke vergoeding: “Dat is een misverstand”

Oranje Leeuwinnen WK 2019

De OranjeLeeuwinnen hebben nog geen overeenkomst met de KNVB bereikt over de nieuwe vergoedingen en premies na de Europese titel.D e speelsters zijn samen met vakbond VVCS in conclaaf met de bond over de exacte invulling.


Vivianne Miedema, die samen met Lieke Martens de vooruitgeschoven posten vanuit de selectie is, is de afgelopen dagen het punt van discussie. De spits heeft in The Guardian gezegd dat de vergoedingen van de vrouwen gelijk zou moeten zijn aan die van de mannelijke internationals.

“Maar dat is een misverstand”, vertelt Miedema aan het Algemeen Dagblad. “Ik snap ook wel dat wij niet hetzelfde krijgen als de mannen. Dat is nog altijd een compleet andere wereld.”

“Mijn punt is: na de prestaties op het EK verdienen wij een veel betere regeling dan die er voor het EK lag. Daar zijn wij nu hard mee bezig. De sport en de populariteit groeit. Dat moeten we terugzien in de waardering van de bond.”

“We willen er het liefst snel uitkomen, maar een goede deal gaat voor een snelle deal. Ik zie overal grote bedragen voorbij komen wat wij voor de winst van het EK hebben gekregen, maar daar is niet veel van waar. Hoeveel wel? Dat ga ik niet zeggen, maar je kunt er ongeveer een week voor op vakantie naar Spanje”, aldus Miedema.

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: