Vlag van Nederland
Miedema jaagt op vijftigste goal: "Mooi afsluiten"

Miedema jaagt op vijftigste goal: “Mooi afsluiten”

Oranje Leeuwinnen WK 2019

Vivianne Miedema neemt het dinsdagavond samen met de OranjeLeeuwinnen op tegen Ierland. Het Goffertstadion was al na iets meer dan negen uur uitverkocht. Heel anders dan afgelopen vrijdag, toen Oranje op bezoek ging bij Slowakije (0-5 winst, red.)


“Ik geloof dat er een paar honderd mensen waren”, verzucht de spits tegenover De Telegraaf. “We konden elkaar voor het eerst sinds lange tijd weer verstaan in het veld. Zo’n vol huis in Nijmegen is veel beter, dat geeft veel meer adrenaline. Al denk ik dat we ook een groter stadion hadden kunnen uitverkopen.”

Het komende WK-kwalificatieduel met Ierland is er een met een speciaal tintje. Het is de laatste wedstrijd van het kalenderjaar voor de OranjeLeeuwinnen, de afsluiter van een speciaal jaar. Daarnaast jaagt Miedema op haar vijftigste treffer in Oranje.

“Een jaar dat we nooit meer op zo’n manier gaan meemaken. Daarom zou het mooi zijn als we het goed afsluiten, met drie punten. En ja, het zou extra bijzonder zijn als ik voor eigen publiek ook nog een goaltje mee kan pikken.”

Miedema is nog altijd pas 21 jaar en dus moet het gek lopen wil ze Manon Melis, de topscorer aller tijden met 59 goals, niet inhalen. “Dat moet inderdaad wel heel gek lopen”, lacht de spits. “Dan zou er iets niet goed gaan…”

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,