Vlag van Nederland
Miedema: "Ierland speelde anti-voetbal"

Miedema: “Ierland speelde anti-voetbal”

Oranje Leeuwinnen WK 2019

De OranjeLeeuwinnen hadden dinsdagavond moeite om door de defensieve muur van Ierland te komen. Vivianne Miedema beseft dat dit de nieuwe realiteit is voor de Europees kampioen.


“Ik denk dat iedere ploeg zich vanaf nu gaat ingraven tegen ons. Daar moeten we mee leren omgaan”, vertelt de spits tegen de NOS.

Ierland toonde in het Goffertstadion geen enkele intentie om aan te vallen. De Ierse ploeg bleef met tien man achter de bal.

“Ierland speelde anti-voetbal, het was niet eens hun bedoeling om de bal in de ploeg te houden”, zei Miedema bij FOX Sports. “Ze hadden tien man in de zestienmeter liggen, dus elk schot op doel werd geblokt of ging via via toch naast. Dat is frustrerend. Volgens mij zegt het wel genoeg dat ze feest vierden met een punt.”

“We hadden verwacht dat ze wel iets aanvallender zouden spelen, maar er zat helemaal geen voetbal in”, vervolgt de 21-jarige spits. “We probeerden er via de buitenkant of door het midden doorheen te voetballen, maar dat was lastig. En lange ballen tegen drie verdedigers van 1.80 meter heeft niet heel veel zin.”

Ierland maakte door het 0-0 gelijkspel een einde aan de zegereeks van elf duels van de OranjeLeeuwinnen. “Het is zonde dat we niet met een zege van het veld afliepen, want er had meer ingezeten. Maar als we al onze volgende wedstrijden winnen, maakt dit gelijkspel niet meer uit.”

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: