Vlag van Nederland

Deze middenvelders gaan Oranje redden in 2018

EK 2020 Door op 29 december 2017 om 16:22 uur

Deze middenvelders gaan Oranje redden in 2018 © Pro Shots

Na de verdedigers in ons vorige bericht gaan we ons nu op het middenveld van Oranje in 2018 richten. Welke spelers zullen ons in de komende periode moeten vertegenwoordigen in de middenlinie? Wij zetten de potentiële middenvelders van Oranje voor jullie op een rijtje.

Kevin Strootman

Strootman is na zijn zware knieblessures teruggekomen en uitgegroeid tot een steunpilaar bij zijn club AS Roma. In Oranje wil het vooralsnog niet altijd vlotten, maar wij verwachten dat 2018 het jaar van zijn definitieve doorbraak als leider van het Nederlands elftal gaat worden!

Meer over

Georginio Wijnaldum

Kende een uitstekend jaar bij Liverpool, maar net als bij Strootman wilde het in Oranje vaak niet echt met Wijnaldum. Zijn potentie zien we echter natuurlijk wel en dus verwachten wij in 2018 dat de nieuwe bondscoach hem wel weet te raken en op de juiste plek neerzet.


Daley Blind

Is hij zijn basisplek bij Manchester definitef kwijt? Dat zou slecht nieuws zijn voor het Nederlands elftal, of geeft een nieuwe club juist nieuw elan aan Blind? Hij is in elk geval al jaren een vaste pion in het elftal van Oranje en als hij de juiste keuze maakt zal hij dat onder de nieuwe bondscoach ook zijn. Of het als verdediger is of als middenvelder valt te bezien, maar Blind is altijd een vaste waarde.

Donny van de Beek

Hij brak na het vertrek van Davy Klaassen defintief door op het middenveld van Ajax en is daar inmiddels ook niet meer weg te denken. Wij denken dat 2018 het jaar van de grote doorbraak gaat worden en een plek in de selectie van Oranje is daar gegarandeerd onderdeel van.

Frenkie de Jong

Nog zo’n talent van Ajax, dat dit seizoen door aan het breken is. Momenteel speelt hij als inschuivende verdediger in het team van Marcel Keizer en dat gaat hem uitstekend af. Komend jaar moet hij verder groeien om een stabiele middenvelder te worden, maar die mogelijkheden heeft hij zeker. Lijkt een zekerheidje voor Oranje, als hij zo doorgaat.

Marco van Ginkel

Als aanvoerder van PSV laat hij zien het voetbal nog absoluut niet verleerd te zijn. Gaat altijd voorop in de strijd en brengt het nodige gif met zich mee.

En dan zijn er ook nog: Tonny Vilhena, Davy Klaassen, Jorrit Hendrikx, Bart Ramselaar, Leroy Fer…