Vlag van Nederland

Na de verdedigers en de middenvelders is het op de laatste dag van het jaar de beurt aan de aanvallers. Na het afscheid van Arjen Robben en eerder al Robin van Persie is het tijd voor een nieuwe groep om op te staan. In de laatste duels van 2017 speelde Oranje zonder robben met een dynamische voorhoede zonder echte spits en met veel beweging. Is dat de kant die we in 2018 op gaan?

Deze spelers zullen het in onze ogen moeten gaan doen in 2018 voor het Nederlands elftal:

Memhpis Depay

Het heeft even geduurd, maar Memphis lijkt bij Olympique Lyon nu dan echt zijn draai te hebben gewonnen. Met goals en assists is de buitenspeler, die eerder voor Manchester United speelde, steeds belangrijker voor zijn club. Hij zal het in 2018 ook in Oranje moeten gaan laten zien.

Quincy Promes

Vorige week werd Promes nog uitgeroepen tot de beste speler van de Russische competitie en het is eigenlijk een wonder dat hij nog altijd actief is bij Spartak Moskou. Onder meer Liverpool wilde hem afgelopen zomer namelijk inlijven en het lijkt dan ook een kwestie van tijd dat hij de stap naar de Europese (sub)top gaat maken. In Oranje moet hij voor een deel de leegte die Arjen Robben achter laat invullen.

Ryan Babel

Wie een jaar geleden had gezegd dat deze naam er tussen zou staan was waarschijnlijk uitgelachen, maar het gaat goed met Ryan Babel in Turkije. Bij Besiktas speelt Babel de sterren van de hemel en dat was ook bondscoach Dick Advocaat opgevallen. Hij riep Babel voor het eerst in zes jaar op voor Oranje en liet hem ook direct weer spelen. Babel deed dat naar verdienste en is erop gebrand ook de nieuwe bondscoach te overtuigen.

Bas Dost

Moest afgelopen seizoen alleen Lionel Messi voor zich dulden in de strijd om de gouden schoen, maar een basisplaats bij Oranje kreeg hij maar niet. Ook dit seizoen blijft hij (belangrijke) doelpunten maken, maar of een nieuwe bondscoach wel kiest voor de veel scorende spits is maar de vraag.

En dan hebben we natuurlijk nog Vincent Janssen, die een tijd lang de nummer één was en enkele talenten die eraan zitten te komen. Wat te denken van Steven Bergwijn van PSV en Justin Kluivert van Ajax? En wie weet laten Jean-Paul Boëtius en Jürgen Locadia in 2018 wel zien dat zij klaar zijn voor het grote werk in Oranje. Keuze genoeg, maar de echte toppers als Arjen Robben zien we (voorlopig) niet.

Lees meer over: