Vlag van Nederland
'Geen duo Koeman en Koeman bij Oranje'

‘Geen duo Koeman en Koeman bij Oranje’

EK 2020

We zullen bij Oranje geen duo krijgen met zowel Ronald als Erwin Koeman. Dat heeft laatstgenoemde vandaag bekend gemaakt. Uiteraard is het nog onbekend of Ronald Koeman inderdaad bondscoach van het Nederlands elftal wordt, maar mocht het zover koman, dan zal dat niet samen met broer Erwin zijn.


Erwin Koeman legt uit aan de NOS: “Ik wil weer op eigen benen staat. Het liefst in het buitenland. We hebben ruim drie jaar prima samengewerkt. Maar nu scheiden onze wegen zich weer. Ik voel me nog steeds hoofdtrainer.”

Met veel genoegen kijkt hij echter terug op de tijd samen met zijn broer: “Het waren prachtige jaren in de sterkste competitie ter wereld. We hebben ons drie keer gekwalificeerd voor Europees voetbal. Het is uitstekend geweest en een prachtige ervaring.”

Erwin heeft ook nog een tip voor de KNVB: “Dit is het ideale moment voor hem. Hij heeft de ervaring, ook in het buitenland. Als ik de KNVB was, zou ik het wel weten. Maar er zijn gekkere dingen gebeurd in de voetballerij.”

Wanneer exact bekend wordt wie de nieuwe bondscoach van Oranje zal worden is nog niet duidelijk. Wel zal dit in elk geval voor de interland met Engeland op 23 maart as. gebeuren.

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: , ,