Vlag van Nederland
Verdient Ruud Vormer een kans in Oranje?

Verdient Ruud Vormer een kans in Oranje?

EK 2020

Nog nooit riep een Nederlandse bondscoach Ruud Vormer op voor de selectie van het Nederlands elftal. Lange tijd vermoedelijk ook terecht, want bij AZ en Feyenoord maakte hij, nadat hij eerder bij Roda JC aanvoerder was, nauwelijks indruk.

Tot een jaar of 3,5 geleden, toen hij de overstap maakte van Feyenoord naar Club Brugge. Daar groeide hij in korte tijd uit tot een publiekslieveling en werd hij zelfs benoemd tot aanvoerder. Dit jaar scoort hij als middenvelder aan de lopende band(8 doelpunten) en leverde bovendien al 15 assists. Niet voor niks staat hij bovenaan in het klassement van voetballer van het jaar.

In Belgische televisieshows wordt serieus afgevraagd waarom Vormer niet opgeroepen wordt voor Oranje. Volgens de kenners bij de zuiderburen zou Vormer als hij een Belg was absoluut mee mogen naar het WK van aanstaande zomer in Rusland.

Zal de nieuwe bondscoach van Oranje wel iets in Vormer zien, of kiest hij toch voor de jeugd en laat hij, net als zijn voorgangers, Vormer links liggen. De middenvelder zelf weet niet of hij überhaupt voor voor Oranje zou willen spelen. ‘Ikzelf ben niet meer gecontacteerd geweest door Oranje en eigenlijk hoeft het ook niet meer, hoor. Als ze me nu zouden vragen, dan weet ik niet zeker of ik zou gaan’, zegt hij Het Nieuwsblad.

Hij vervolgt: ‘Ga lekker met de jonge garde spelen. Ik word dit jaar dertig. Ik denk ook niet meer dat ze zullen komen, ook omdat ze altijd minder naar België zullen kijken.’

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,