Vlag van Nederland

Routiniers willen terug in Oranje

WK 2010 Door op 3 september 2009 om 15:50 uur

In aanloop naar de laatste kwalificatiewedstrijd en met de transferperikelen achter de rug, krijgt het Nederlands Elftal weer wat aandacht. En hoewel het allemaal natuurlijk niet 100% vast staat, lijkt het goed nieuws te zijn. De routiniers Ruud van Nistelrooij (64 interlands) en Edwin van der Sar (130 interlands) denken aan een comeback bij het Nederlands Elftal, ze voelen er wel wat voor om beide mee te doen aan het WK.

UPDATE: Bert van Marwijk laat in de persconferentie weten dat hij niet geheel overtuigt is van de waarde van de woorden van Edwin van der Sar, wat betreft Ruud van Nistelrooij zegt hij: ”Edwin had al afscheid genomen toen ik nog geen bondscoach was. Ruud heeft mij persoonlijk laten weten dat hij Real Madrid en het Nederlands elftal niet meer wilde combineren. Het kan zijn dat hij daar nu anders tegen aan kijkt. Maar dan moet hij mij dat laten weten. Dan gaan we eens goed met elkaar praten. We zien wel wat er dan uitkomt.”

Meer over

Ruud van Nistelrooij vertelt in een interview met het Spaanse sportblad Marça dat hij wel oren heeft naar een terugkeer in Oranje. Van Nistelrooij heeft net een ernstige blessure achter de rug en voelt zich goed, hij wil knokken voor zijn plek als spits bij Real Madrid maar daarnaast ook voor een terugkeer in Oranje.


Edwin van der Sar vertelt in een interview met de Telegraaf dat hij wel ziet wat we er met Oranje gebeurd. Hij ziet zijn terugkeer als een nationale discussie en hoe dit gaat aflopen houdt hij open. Dit is in tegenstelling met wat Van der Sar eerdere besloot; het stoppen na het EK2008. Ondertussen rekent Maarten Stekelenburg nog altijd op dat hij de 1e doelman zal zijn.