De OranjeLeeuwinnen zijn woensdag goed begonnen aan de Algarve Cup. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman won met maar liefst 2-6 van Japan.

Lieke Martens opende al na vier minuten de score op aangeven van Lineth Beerensteyn, die Vivianne Miedema verving in de spits. Diezelfde Beerensteyn verdubbelde niet veel later de marge.

Siri Worm zette de 0-3 op het scorebord en tekende daarmee voor haar eerste goal in het shirt van het Nederlands elftal. Shanice van der Sanden, die haar vijftigste interland speelde, bekroonde dat jubileum met een goal.

De rappe aanvalster onderschepte een foute pass van keepster Sakiko Ikeda en schoot op doel. Ikeda leek de bal te stoppen met haar voeten, maar de bal vloog de lucht in en belandde toch in het doel.

Japan deed voor rust via Emi Nakajima nog wat terug, maar Stefanie van der Gragt bepaalde de ruststand op 1-5.

Martens strafte al vroeg in de tweede helft geklungel van de Japanse defensie af en scoorde haar tweede doelpunt van de avond. In de slotfase deed Japan via Mana Iwabuchi nog wat terug: 2-6.