Vlag van Nederland

Oranje vs. Engeland – wat kunnen we leren van het verleden?

EK 2020 Door op 8 maart 2018 om 14:33 uur

Oranje vs. Engeland - wat kunnen we leren van het verleden? © Flickr

Op 23 maart speelt Nederlandvoor het eerst sinds 2016 een oefenduel tegen Engeland. De laatste keer dat Engeland won van Nederland was in 1996, maar natuurlijk is het vertrouwen in Oranje flink beschadigd nadat ze zich niet hebben geplaatst voor het EK 2016 en WK 2018. Wat kunnen we verwachten van deze wedstrijd als we naar het verleden kijken?

Als je de wedstrijd tussen Nederland en Engeland bekijkt, zie je dat het resultaat net in het voordeel van Nederland ligt, met zes overwinningen en vijf verliezen. Negen keer was het gelijkspel. De 2016 overwinning was mogelijk dankzij doelpunten van Vincent Janssen en Luciano Narsingh. Vincent Janssen, die momenteel voor Fenerbahce speelt na een tegenvallend seizoen bij Tottenham Hot Spurs maakt ook dit jaar deel uit van het Nederlands Elftal, maar of hij het niveau van twee jaar geleden haalt is onzeker. Mocht hij starten voor Oranje, dan is de kans groot dat hij tegenover Tottenham striker Harry Kane komt te staan. Harry Kane speelde in 2016 slechts de laatste 20 minuten van het duel na een wissel met Adam Lallana, maar heeft dit jaar een grote kans op een startpositie nadat hij vorig jaar in de Premier League maar liefst 39 keer scoorde – een nieuw record! Gelukkig hebben wij ook twee topscorers tot onze beschikking: de veteranen Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar.


Meer over

Voor Ronald Koeman wordt dit de eerste wedstrijd als nieuw aangestelde bondscoach nadat hij in vorig jaar in oktober ontslagen werd als trainer van Everton vanwege tegenvallende resultaten. Zoals Robert Maaskant, voormalig voetbaltrainer, aangeeft in een interview met de Volkskrant: ligt bij de keuze van trainers voor Oranje de laatste paar jaren te veel de nadruk op grote namen onder de spelers in plaats van ervaren, professionele trainers? Al moeten we natuurlijk niet vergeten dat Koeman als trainer wel succes heeft gehad op nationaal niveau: hij is tenslotte landskampioen geworden met zowel Ajax als PSV en kan dan ook zeker niet onervaren worden genoemd.

De uitkomst van een wedstrijd kan natuurlijk nooit voorspeld worden, maar mocht je op dit oefenduel willen wedden, dan is het belangrijk om op te hoogte te blijven van het laatste sportnieuws met behulp van kranten of blogs zoals Unibet.