Vlag van Nederland
De Super December Kalender

Vormer twijfelgeval voor Oranje-selectie

EK 2020 Door op 12 maart 2018 om 12:25 uur

Ruud Vormer werd door bondscoach Ronald Koeman als beloning voor zijn goede spel in België opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Helaas zal hij echter mogelijk niet beschikbaar zijn.


Vrijdag wordt de definitieve selectie voor de oefenduels met Engeland en Portugal pas duidelijk, maar mogelijk moet Vormer zelf al afmelden. Hij twijfelt namelijk over zijn eigen fitheid.

Meer over

Vormer was dit weekend nog de held bij zijn Club Brugge, hij maakte de winnende treffer tegen Sint-Truiden (0-1). Hij kwam echter niet zonder kleerscheuren uit dat duel. Hij heeft last van zijn enkel. “Als ik fit ben, dan ga ik”, zegt hij op de clubwebsite van Club Brugge. “Maar als dat niet het geval is, dan gaan we overleggen met de club. Bovendien is het eerst nog afwachten of ik wel geselecteerd word. We mogen in elk geval geen onnodige risico’s nemen. We moeten immers klaar zijn voor de play-offs om de titel.”

Aanstaande vrijdag maakt Koeman zijn definitieve selectie bekend. “Ik ben trots dat ik in de voorselectie zit. Vrijdag gaan we zien wat er uitkomt”, zei Vormer tegen de Telegraaf.