Vlag van Nederland
'De Ligt moest Sneijders schoenen poetsen'

‘De Ligt moest Sneijders schoenen poetsen’

EK 2020

Matthijs de Ligt meldde zich vandaag net als de rest van de selectie van het Nederlands elftal in Zeist, waar de mannen van bondscoach Ronald Koeman zich in alle rust zullen voorbereiden op de oefenwedstrijden tegen Engeland en Portugal.


De Ligt is inmiddels een vaste waarde in de selectie, ondanks dat hij pas 18 jaar oud is. Hij herinnert zich zijn eerste keer ook nog goed. Wesley Sneijder probeerde de piepjonge De Ligt toen behoorlijk uit.

“Kamer 210, zei hij tegen mij. Daar moest ik zijn schoenen komen poetsen, haha. Hij wilde testen hoe ik in elkaar steek. Ik ben er uiteraard niet ingetrapt en niet naar die kamer gegaan”, zegt De Ligt. “Maar dat soort dingen zorgden er wel voor dat ik me gelijk thuis voelde bij Oranje. Hij nam spelers echt bij de hand.

Hij vervolgt over Sneijder: “Niet alleen door grapjes te maken, maar uiteraard ook aan de hand van tips op het veld. Sneijder is nog steeds een heel goede speler, heeft veel ervaring op eindtoernooien en daar hebben we nu niet veel spelers van in de selectie. We zullen hem, net als Arjen Robben, zeker gaan missen.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,