Vlag van Nederland

Koeman wil Depay gaan ‘raken’

EK 2020 Door op 20 maart 2018 om 08:15 uur

© Pro Shots

In zijn eerste dagen als bondscoach van het Nederlands elftal zal bondscoach Ronald Koeman vooral kijken wat voor een vlees hij in de kuip heeft. Hij wil de spelers leren kennen en ze op de juiste manier gaan gebruiken en ze ‘raken’.

Eén van de spelers waar Koeman veel meer uit wil halen dan de laatste jaren is Memphis Depay. “Hij heeft veel kwaliteiten. Ik vind het interessant om met hem aan de slag te gaan.”

Meer over

Koeman heeft vorig jaar nog geprobeerd om Memphis naar zijn Everton te halen. “Ik heb hem toen bij mij thuis uitgenodigd. Uiteindelijk ging hij naar Lyon. Ik denk dat er nog meer in zit bij hem en er moet meer uitkomen. Maar mijn indruk van hem na het gesprek was beter dan daarvoor. Ik vind het interessant om met hem aan de slag te gaan. Daar zijn twee mannen voor nodig. Ik, maar hij moet daar ook zelf in meegaan.”


Depay kende een goede laatste wedstrijd bij zijn club Lyon, maar meldde zich wel met een flinke oogwond met hechtingen bij Oranje. Hij is echter klaar voor het duel met Engeland en wil graag bewijzen dat hij onterecht op een zijspoor belandde bij Manchester United.

Lees hier meer over zijn ambities.