Vlag van Nederland

Depay: ‘Ik wil belangrijk zijn’

EK 2020 Door op 20 maart 2018 om 09:01 uur

© Pro Shots

Memphis Depay meldde zich gisteren met een goed humeur in Zeist bij de selectie van Oranje. Afgelopen zondag scoorde Depay de uiterst belangrijke winnende goal voor zijn club Olympique Lyon in het duel met Olympique Marseille en dat deed hem goed.

Bondscoach Ronald Koeman vindt dat Depay een van de dragende spelers van Oranje moet worden, en daar is Depay het absoluut mee eens: “Die ambitie heb ik ook: belangrijk zijn. En het is meer dan alleen hopen, ik geloof er ook in”, zegt hij tegen NOS.

Meer over

“Eerst denk je dan aan beslissend zijn. Altijd beslissend zijn. Maar er is meer. Ik wil ook mijn teamgenoten naar een hoger ‘level’ slepen. Elkaar beter leren kennen in het veld. Een team vormen dat weet wat er van elkaar verwacht wordt. Als jonge jongen droom je van Oranje, nu is de tijd daar om belangrijk te worden.”


Depay wil het echter anders doen dan de afgelopen jaren: “Ik neem niet alles op mijn schouders. Twee jaar geleden was ik 22 en lang niet constant genoeg. Je kunt willen wat je wilt, maar ik had het niveau niet. In de periode bij Manchester United was ik mezelf niet, dat nam ik mee naar het Nederlands elftal. Ik heb nu een hoger niveau dan twee jaar geleden. Nu ben ik blij om weer bij Oranje te zijn. Ik wil iedereen hier laten zien dat ik naar een hoger niveau streef.”

Ronald Koeman zei dat hij na een bezoek aan Memphis een ander beeld van hem had gekregen: “Dat hoor ik vaker. Mensen die me volgen via tv of social media vormen een bepaald beeld. Als ze me dan leren kennen of spreken is het toch anders dan ze denken. Dat is niet onbekend voor mij.”