Vlag van Nederland

‘Van Dijk droomt van aanvoerderschap Oranje’

EK 2020 Door op 20 maart 2018 om 10:06 uur

Van Dijk droomt van aanvoerderschap Oranje' © Pro Shots

De belangrijkste vraag rondom Oranje waar we de komende week antwoord op zullen krijgen is de vraag wie de nieuwe aanvoerder wordt. Met een nieuwe bondscoach, en het afscheid van Arjen Robben en Wesley Sneijder, zal er een nieuwe aanvoerder bij het Nederlands elftal gekozen moeten worden.

Eén van de kandidaten is Virgil van Dijk. Hij zou het een geweldige eer vinden: “Aanvoerder van jouw land, dat zou iedereen willen. Het is een droom. Spelen voor je land is al het hoogst haalbare en helemaal als aanvoerder.”

Van Dijk speelde bij Southampton onder de huidige bondscoach van Oranje en werd daar als aanvoerder aangewezen. Hij was dan ook blij met Koeman als nieuwe bondscoach: “Ik hoopte het, ja. Voordat hij werd aangesteld hebben we een gesprek gehad. Dat ging niet eens zozeer over voetbal, wel over mijn ervaringen met hem.”


Van Dijk weet goed wat de sterke punten van de nieuwe bondscoach zijn: “Hij is tactisch supersterk en als teamcoach kan hij spelers raken. Ook door hoe hij zelf als voetballer is geweest. Hij is heel direct en heeft een eigen aanpak.”

Sinds Koeman bondscoach is zijn er al wel wat dingen veranderd bij Oranje, zo merkt Van Dijk: “Dat moest ook. Veranderingen waren nodig. Als je twee keer achter elkaar geen eindronde haalt, dan wordt het tijd dat er iets verandert. Dat begrijp ik volkomen.”