Vlag van Nederland

‘Een frisse wind betekent niet altijd vooruitgang’

EK 2020 Door op 22 maart 2018 om 10:16 uur

'Een frisse wind betekent niet altijd vooruitgang' © Pro Shots

Een van de kandidaten om de nieuwe aanvoerder van oranje te worden is Georginio Wijnaldum. Hij zou zelf wel oren hebben naar deze functie: “Dat heb ik wel in mijn hoofd, ja. Natuurlijk zou ik het willen, iedereen wil dat. Ik ben eerder aanvoerder geweest bij PSV. Het is me wel bevallen om een leidersrol te hebben.”

De afgelopen jaren speelde Wijnaldum vaak erg goed bij Liverpool, maar in Oranje viel het regelmatig tegen: “Ik heb mezelf ook de vraag gesteld hoe dat kan. Maar op sommige vragen heb je geen antwoord. Ik wil nu laten zien dat ik ook kan presteren bij het Nederlands elftal. Maar het voelt voor mij niet als revanche. Wel voor het team als geheel, want twee eindtoernooien achter elkaar missen, dat is wel iets te veel.”

Meer over

Wijnaldum heeft vertrouwen in de nieuwe bondscoach Ronald Koeman, maar weet dat de frisse wind geen garantie voor succes is: “We moeten zien hoe het gaat lopen. Het is geen garantie voor succes. Toen het slecht ging onder Guus Hiddink, vond iedereen dat we wat anders nodig hadden. Toen kwam Blind. Daarna vond ook iedereen dat het anders moest en toen kwam Advocaat. En nu moet het weer anders. Altijd als het slecht gaat, vindt men dat we wat anders nodig hebben.”