Vlag van Nederland

Trotse Van Dijk: ‘Juist tegen Engeland speciaal’

EK 2020 Door op 22 maart 2018 om 20:18 uur

Trotse Van Dijk: 'Juist tegen Engeland speciaal' © Pro Shots

Virgil van Dijk is zeer vereerd dat hij door bondscoach Ronald Koeman benoemd is tot aanvoerder van het Nederlands elftal. De lange verdediger gaf tijdens de persconferentie vanmiddag aan dat hij het ‘geweldig nieuws’ vindt: ,Voor mezelf is dit geweldig nieuws’’, zegt hij.

Ook de familie is uitermate trots weet Van Dijk: “Ook voor mijn familie. Een hele eer. Ik ben er heel blij mee. De bondscoach heeft me uitgelegd waarom ik de nieuwe aanvoerder ben. Dan vertel je dat de mensen die dichtbij je staan. Ik ben heel dankbaar voor wat Ronald Koeman allemaal voor mijn carrière heeft gedaan.” De twee werkten eerder samen bij Southampton.

Meer over

“Ik heb zelf al met veel aanvoerders te maken gehad. De eerste keer aanvoerder en dat tegen Engeland, het land waar ik speel. Engeland heeft kwaliteit. Ik hoop dat ze het tijdens het WK goed doen, in elk geval beter dan de laatste toernooien. Ik weet niet of de stap naar Liverpool heeft geholpen om mij nu aanvoerder te worden. Ik werk hard in Liverpool, ik wil het maximale eruit halen. Ik wil mezelf niets kunnen verwijten als ik later gestopt ben.”