Vlag van Nederland
Koeman licht opstelling toe: 'Dit had ik al in m'n hoofd'

Koeman licht opstelling toe: ‘Dit had ik al in m’n hoofd’

EK 2020

Bondscoach Ronald Koeman verraste vanavond met zijn opstelling voor het duel met de Engelsen. Niet het verwachte 1-5-3-2 maar een 1-3-4-3-systeem kwam uit de hoge hoed van de bondscoach van Oranje.


Hij vertelt voorafgaand aan de wedstrijd: “Grotendeels had ik de opstelling zo al in mijn hoofd. Het ligt ook aan de fitheid van de spelers. Het is een ander systeem. Je kiest voor spelers die gewend zijn om zo te spelen, maar voor sommigen zal het even wennen zijn. We hebben geprobeerd om daar veel aandacht aan te besteden.”

Voorin kiest hij voor spits Bas DOst en flankspelers Promes en Depay: “Je kijkt naar hoe je gevaarlijk kan zijn. We willen op balbezit spelen, maar ook vooruit. Met Memphis en Promes hebben we jongens die de diepte zoeken en snelheid hebben. Je kan ook wat directer spelen met Dost in de spits. Hij verdient het om te starten. Hij wil graag, maar ik heb gemerkt dat meer jongens dat willen.”

Op doel staat vanavond Jeroen Zoet, maar dat wil niet zeggen dat hij ook eerste keeper is. Maandag keept namelijk Jasper Cillessen: “Wie er vandaag zou keepen was iets om te beslissen’, zei Koeman bij FOX Sports. ‘Ik heb met beide keepers gesproken en ze zullen allebei een wedstrijd keepen. Een keept vanavond, de ander keept maandag. De keuze wie dan tegen Engeland zou keepen, hebben we wel even over moeten nadenken. Ik ga deze twee interlands kijken en als ik een keuze moet maken, zal ik dat doen.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: , , ,