Vlag van Nederland

Ronald Koeman heeft zijn debuut als bondscoach niet winnend kunnen afsluiten. Oranje verloor met 1-0 van Engeland. De keuzeheer toonde zich voor de camera’s van FOX Sports realistisch, maar niet geheel ontevreden over de wedstrijd.

“Tuurlijk is een einduitslag belangrijk en belangrijk voor de gemoedstoestand”, stak hij van wal. “De gemoedstoestand is redelijk. Ik vind dat we in deze organisatie verdedigend goed stonden.”

Maar Koeman zag ook dat Nederland aanvallend weinig in te brengen had. “Ik vond wel dat we een probleem hadden gevaarlijk te zijn. We hadden te veel balverlies. Dat is jammer, want dat geeft net de rust, dat je kunt aansluiten.”

Maar de trainer weet de nederlaag ook aan een enorm kwaliteitsverschil tussen Oranje en de Engelsen. “Je speelt tegen een Engeland waarvan bijna iedereen in de kwartfinale van de Champions League speelt. Dat zie je terug in het voetbal. Dus als je teleurgesteld bent dat je minder bent, ben je niet realistisch.”

Het kost tijd om het nieuwe 5-3-2 systeem erin te slijpen, erkende Koeman. Maar: “Ik ga het maandag niet anders doen.” Wel is de kans groot dat er wat personele verschuivingen komen in de Oranje-opstelling van maandag, als een oefenwedstrijd tegen Portugal wacht.

 

Lees meer over: , ,