Vlag van Nederland
Leeuwinnen halen uit tegen Noord-Ierland in vol Philips Stadion

Leeuwinnen halen uit tegen Noord-Ierland in vol Philips Stadion

Oranje Leeuwinnen WK 2019

De OranjeLeeuwinnen hebben vrijdag een enorme zege geboekt in het WK-kwalificatieduel met Noord-Ierland. Voor een recordaantal toeschouwers in het Philips Stadion, namelijk 30.238 supporters, werd het maar liefst 7-0.


Waar de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman er eind vorig jaar niet in slaagde om de muur van Ierland te doorbreken, kon het publiek vrijdagavond tegen Noord-Ierland al snel juichen.

Al na negen minuten zette Lieke Martens, op aangeven van Shanice van de Sanden, de Oranjevrouwen op voorsprong. Die combinatie bleek acht minuten later opnieuw succesvol: 2-0. Vivianne Miedema besliste het duel definitief. De spits schoot de bal vanaf de rand van de zestien in de hoek en scoorde daarmee haar vijftigste doelpunt in Oranje.

Nog voor rust kwam de 4-0 op het scorebord. Een inzet van Dominique Janssen werd geblokt door de handen van een Noord-Ierse verdediger en dus ging de bal op de stip. Sherida Spitse schoot hard raak.

Na de thee deed Oranje het wat rustiger aan. Siri Worm kwam bijna tot scoren, maar haar poging werd van de lijn gehaald door een verdediger. Na iets meer dan een uur spelen liet Shanice van de Sanden het publiek juichen.

Het fraaiste doelpunt van de avond kwam op naam van Spitse. Na een afgeslagen corner werd de bal door Stefanie van der Gragt weer ingebracht. Spitse volleerde de bal prachtig tegen de touwen: 6-0.

Het slotakkoord kwam op naam van een Noord-Ierse verdedigster. Een voorzet werd door Billie Simpson in eigen doel gekopt. Daarmee kwam de eindstand op 7-0 en verstevigt de ploeg van Wiegman hun koppositie in de WK-kwalificatiepoule.

De volgende wedstrijd van de Leeuwinnen is op dinsdag 10 april. Dan neemt Oranje het in Dublin op tegen Ierland, dat samen met de Oranjevrouwen bovenaan staat. Dat duel begint om 20:00 uur.

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: , , ,