Een ongekende luxe in de halve finale van de Champions League. Gisterenavond voegden AS Roma en Liverool FC zich bij de laatste vier van het miljoenenbal, en dat betekent vier Nederlanders. Vanavond kan daar nog Arjen Robben met zijn club Bayern München bijkomen.

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum speelden beide een goede wedstrijd en schakelden met hun club Liverpool het Manchester City van Pep Guardiola uit door met 1-2 te winnen. Vorige week werd al met 3-0 gewonnen van de Citizens.

Kevin Strootman speelde eveneens een puike wedstrijd en presteerde met AS Roma het bijna onmogelijke door FC Barcelona, dat in Camp Nou nog met 4-1 had gewonnen, te verslaan met 3-0. Rick Karsdorp staat ook onder contract bij de Romeinen, maar is uitgeschakeld met een kruisbandblessure.

De afgelopen jaren speelden er geen Nederlanders in de halve finales, de laatste was Arjen Robben in 2014. De afgelopen jaren was Bayern wel aanwezig, maar speelde Robben geen moment.

De laatste keer dat er meerdere Nederlanders actief waren in de halve finales was in 2011. Edwin van der Sar (Manchester United), Ibrahim Afellay (Barcelona) en Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) speelden toen wel voor hun clubs.