Vlag van Nederland

Bas Dost zwaait af: ‘Ik voelde me een week verrot’

EK 2020

Aanvaller Bas Dost heeft afgelopen maand zijn laatste wedstrijd als international van het nederlandse elftal gespeeld. Dat heeft de 28-jarige spits aan AD bevestigd.


“Het gevoel dat ik ermee wilde stoppen, heb ik heel lang weggedrukt. Zoiets doe je niet, vond ik”, zegt de spits van Sporting Lissabon. Vorige maand werd hij door de nieuwe bondscoach Ronald Koeman nog wel uitgenodigd voor de selectie voor de oefenduels met Portugal en Engeland.

Toch besloot hij na het eerste duel met Engeland dat het mooi was geweest. “Dat ik me een week lang echt verrot gevoeld heb, heeft de doorslag gegeven.”

Dost kende een ongelukkige tijd als international: “Het is niet goed gelopen bij het Nederlands elftal. Om wat voor reden dan ook. Ik ben op het moment gekomen dat ik zeg ‘tot hier en niet verder.’ Het werkt gewoon niet.”

Het was een weloverwogen keuze: “Zo’n keuze maak je niet als je even een slecht moment hebt. Dat bespreek je met de mensen die dichtbij je staan. Het is ongelooflijk ongelukkig wat er allemaal gebeurd is. En er komt gewoon geen einde aan.”

Uiteindelijk scoorde de bij zijn clubs veel scorende spits slechts éénmaal in 18 interlands: “Het is gewoon moeilijk te begrijpen dat het er nooit uitkomt. Dat is ook frustrerend. De week voor de wedstrijd tegen Engeland geef ik tegen Rio Ave een assist en scoor ik. Als je dat vergelijkt met die interland, dan zie je een heel andere speler.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,