Vlag van Nederland

Wiegman blij met ruime zege: “Goed aan het doelsaldo gewerkt”

Oranje Leeuwinnen WK 2019 Door op 9 juni 2018 om 09:42 uur

Wiegman haalt Pelova als debutant bij selectie © Pro Shots

Sarina Wiegman houdt gemengde gevoelens over aan het WK-kwalificatieduel met Noord-Ierland. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen is blij met de 0-5 overwinning van haar ploeg, maar ontevreden over de eerste helft.

“Met de uitslag ben ik tevreden. We hebben goed aan het doelsaldo gewerkt”, zei Wiegman na afloop bij Veronica. “5-0 staat gewoon goed.”


Meer over

In de eerste helft hadden de Oranjevrouwen moeite met het kapot spelen van de Noord-Ierse bus. Na rust lukte dat beter: “Het was een heel matige eerste helft en een veel betere tweede helft. Dat kwam ook tot uitdrukking in doelpunten. Normaal spelen we behoorlijk volwassen en heel energiek. Dat vond ik in de eerste helft minder.”

Aanstaande dinsdag kunnen de Leeuwinnen het WK-ticket zo goed als veiligstellen. Als er in het Abe Lenstra Stadion wordt gewonnen van Slowakije en Noorwegen thuis verliest van Ierland, wordt het verschil tussen de twee ploegen zeven punten.

“Ik hoop dat wij dinsdag winnen en zij verliezen. We verheugen ons heel erg op die wedstrijd in een vol Abe Lenstra stadion met 24.000 mensen”, aldus Wiegman.