Vlag van Nederland

Martens schiet Leeuwinnen naar belangrijke overwinning

OranjeLeeuwinnen WK 2019 Door op 12 juni 2018 om 21:52 uur

Martens schiet Leeuwinnen naar belangrijke overwinning © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen hebben dinsdagavond een enorm belangrijke overwinning geboekt op Slowakije. Het WK-kwalificatieduel eindigde in 1-0; Lieke Martens schoot in blessuretijd het enige doelpunt binnen.

Met Jill Roord (voor Daniëlle van de Donk), Desiree van Lunteren (voor Renate Jansen) en Stefanie van der Gragt (voor Anouk Dekker) in de basis begon de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman goed aan het duel. De eerste kansen kwamen op naam van Shanice van de Sanden en Roord, maar de bal wilde er niet in.

Meer over

Dat kwam met name door keepster Maria Korenciova, die haar ploeg op de been hield. Vlak voor rust was Oranje dicht bij de 1-0. Sherida spitse, die haar 150e interland speelde, schoot maar net naast.


Ook na de thee was Korenciova belangrijk voor Slowakije. Ze bracht redding op pogingen van onder meer Roord. Wiegman bracht Renate Jansen en Ellen Jansen, maar pas in de blessuretijd werd de ban gebroken. Lieke Martens trok naar binnen en schoot de bal fraai de hoek in.

Door de 1-0 overwinning blijven de Leeuwinnen aan kop in groep 3, met negentien punten uit zeven wedstrijden. Noorwegen volgt met vijftien punten, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Op 4 september staan de twee ploegen tegenover elkaar in Noorwegen. Oranje heeft dan genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor het WK.