Het Eredivisie-seizoen is weer gestart op vrijdag 10 augustus 2018. Nieuw seizoen, nieuwe kansen! Slaagt PSV er in om de titel te verdedigen, wordt Ajax kampioen met hun sterke team of worden we verrast door een ander team? Je beleeft het allemaal met FOX Sports Eredivisie.

Speelschema Eredivisie speelronde 1

Heb je FOX Sports Eredivisie? Dan kijk je alle Eredivisie-wedstrijden op kanaal 223 (SD/HD) of op kanaal 229 (HD). Geen enkele wedstrijden het eerste weekend missen?

Dit zijn de speeltijden:

Vrijdag 10 augustus

PEC Zwolle sc Heerenveen 20:00

Zaterdag 11 augustus

Willem II VVV-Venlo 18:30
Ajax Heracles 18:30
PSV FC Utrecht 20:45
Excelsior Fortuna Sittard 20:45

Zondag 12 augustus

ADO Den Haag FC Emmen 12:15
De Graafschap Feyenoord 14:30
Vitesse FC Groningen 14:30
AZ NAC Breda 16:45

Welke voetbalwedstrijden en divisies kijk je nog meer bij FOX Sports Eredivisie?

Je kijkt niet alleen naar de wedstrijden van de Eredivisie, maar FOX Sports Eredivisie zendt per speelronde ook minimaal één wedstrijd uit de Keuken Kampioen Divisie en de Tweede Divisie uit. Bovendien worden er zo veel mogelijk KNVB-bekerwedstrijden uitgezonden. En, ook grappig: het afgelopen seizoen werden er een hoop Tweede Divisie-wedstrijden gespeeld en uitgezonden sinds 1971. Zo kun je ook je lokale helden (of zelfs familieleden) aanmoedigen via je televisie.

Meer dan alleen wedstrijden

Via FOX Sports kun je naast voetbalwedstrijden ook kijken naar verschillende programma’s rondom het voetbal: voor- en nabeschouwingen en deskundige analyses. De talkshow-liefhebber kan elke maandagavond én zondagochtend genieten van voetbalpresentator Kees Jansma. De Tafel van Kees dient als voorbereiding op de wedstrijden die dat weekend gespeeld zullen worden. In het programma Natafelen met Kees gaat het over de gespeelde wedstrijden.

Bij het FOX Sports zenderpakket kun je bovendien de gratis app downloaden: FOX Sports GO. Met deze app kun je waar en wanneer je wilt en op welk apparaat dan ook naar wedstrijden kijken.

Transfers van afgelopen zomer

Ajax

De hele zomer door zijn er transfers geweest in de Eredivisie. Ajax heeft met grof geld gesmeten en heeft onder andere Daley Blind teruggehaald van Manchester United. Daarnaast hebben ze Justin Kluivert verkocht aan AS Roma en hebben ze voor hem Dusan Tadiç teruggehaald vanuit Southampton.

PSV

Bij PSV is Joshua Brenet vertrokken naar TSG Hoffenheim en hebben ze Nick Viergever, Denzel Dumfries en Angelino gekocht. Bij PSV gaan ze er vanuit dat alleen Santiago Arias nog vertrekt. De verwachting is dat hij richting Napoli of Atletico Madrid verhuist.

Feyenoord

Bij Feyenoord is het betrekkelijk rustig al is Jordy Clasie op huurbasis overgekomen van Southampton en is Karim El Ahmadi vertrokken richting Saudi-Arabië. Yassine Ayoub is als vervanger overgekomen van FC Utrecht. De verwachting is dat het verder rustig blijft bij Feyenoord.

FC Utrecht

FC Utrecht heeft in de plaats daarvoor Simon Gustafson bij Feyenoord opgepikt en Joris van Overeem bij AZ. Naast van Overeem zijn ook Wout Weghorst en Alireza Jahanbahksh vertrokken bij AZ en zijn zij naar respectievelijk VFL Wolfsburg en Brighton & Hove Albion vertrokken. Dit heeft ongeveer 35 miljoen euro opgeleverd voor AZ. 2 van deze miljoenen hebben zij gestoken in de komst van Bjorn Johnsen van ADO Den Haag.

Overige clubs

De nieuwkomers FC Emmen, De Graafschap en Fortuna Sittard hebben vele versterkingen aangetrokken, maar er zijn ook veel spelers vertrokken na een goed seizoen. Zo is Perr Schuurs van Fortuna Sittard naar Ajax vertrokken en is Filip Bednarek van De Graafschap vertrokken naar SC Heerenveen.

Maak jij ook een transfer?

Heb jij KPN Interactieve TV? Dan kijk je gratis FOX Sports Eredivisie of het Pluspakket. Elke maand wissel je eenvoudig je extra zenderpakket via de MijnKPN app. Standaard staat het Pluspakket aan. Bij een pakketwissel duurt het maximaal 24 uur voordat deze is doorgevoerd.

FOX Sports Eredivisie via KPN is binnen 15 minuten geactiveerd voor de vaste lage prijs van €7,50 per maand via MijnKPN. FOX Sports Eredivisie is maandelijks opzegbaar. Je zit dus nergens aan vast.