Vlag van Nederland

Wiegman verrast met selectie voor cruciaal WK-kwalificatieduel

Oranje Leeuwinnen WK 2019 Door op 21 augustus 2018 om 18:13 uur

Finale Algarve Cup tussen OranjeLeeuwinnen en Zweden afgelast © Pro Shots

Bondscoach Sarina Wiegman heeft haar selectie bekendgemaakt voor het laatste groepsduel met Noorwegen in de strijd om een WK-ticket. De wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen vindt plaats op 4 september om 17:00 uur in Oslo.

Wiegman kan niet beschikken over Stefanie van der Gragt. De verdedigster kampt met een bovenbeenblessure. Ook keepster Jennifer Vreugdenhil is niet van de partij. Zij ontbreekt wegens knieklachten.


Meer over

Loes Geurts neemt de plek in van Vreugdenhil. De keepster heeft zich na een periode van afwezigheid weer beschikbaar gesteld voor Oranje. Ook Inessa Kaagman is opgeroepen. De middenveldster neemt de plek in van Van der Gragt en kan haar debuut maken in de A-selectie van Oranje.

De OranjeLeeuwinnen zijn momenteel koploper in groep 3, met negentien punten uit zeven wedstrijden. Noorwegen staat tweede en heeft een achterstand van vier punten, maar heeft één duel minder gespeeld.  Op vrijdag 31 augustus speelt Noorwegen om 20.00 uur een uitduel tegen Slowakije. Indien de Noren deze wedstrijd winnen moet Nederland op 4 september minimaal gelijkspelen om voor de tweede keer in de historie verzekerd te zijn van kwalificatie voor het WK.

Als Noorwegen op 31 augustus verliest van Slowakije is Nederland direct gekwalificeerd. Bij een gelijkspel tussen de Noren en Slowaken mag Nederland in Noorwegen met één doelpunt verschil verliezen. Wanneer Nederland en Noorwegen op 4 september evenveel punten hebben telt in eerste instantie het onderlinge resultaat, gevolgd door het doelsaldo. In deze kwalificatiereeks won Nederland op 24 oktober 2017 met 1-0 van Noorwegen.

De volledige selectie:

Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Lize Kop (Ajax), Sari van Veenendaal (Arsenal), Dominique Bloodworth* (Arsenal), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Kika van Es (Ajax), Danique Kerkdijk (Bristol City), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Liza van der Most (Ajax), Siri Worm (Everton), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Inessa Kaagman (Everton), Jill Roord (Bayern München), Sherida Spitse (Vålerenga), Kelly Zeeman (Ajax), Lineth Beerensteyn (Bayern München), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon)

 

*Voorheen bekend als Dominique Janssen