Vlag van Nederland
Koeman:'We gaan op dezelfde voet verder'

Koeman:’We gaan op dezelfde voet verder’

Nations League 2018-2019

Bondscoach van het Nederlands elftal, Ronald Koeman, blikt met een tevreden gevoel terug op zijn eerste maanden bij Oranje. Hij heeft genoeg aanknopingspunten gezien in de eerste vier duels onder zijn leiding, al moet in de Nations League wel een aantal zaken beter.


Koeman legt uit: “We gaan grotendeels verder met deze speelwijze. Er zijn één of twee dingen waar we tegenaan zijn gelopen die we gaan veranderen, maar verder ben ik tevreden. Ook over de inzet van de spelers en de manier waarop iedereen Oranje nu benadert.”

Oranje speelt op 6 september eerst tegen Peru en daarna start de Nations League op zondag 9 september met een uitwedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk. Een maand later speelt Oranje thuis tegen Duitsland en in november volgen de terugduels.

Een loodzware opgave, zo weet ook Koeman: “Frankrijk is net wereldkampioen geworden. Er is geen beter moment om ze te treffen, want dan weten we meteen waar we staan. Ook omdat het geen oefenwedstrijd is. Het gaat om punten en om geld en zo gaan we het ook benaderen. En tegen Duitsland moeten we weer flink aan de bak.”

Eerst oefent Oranje tegen Peru, wat tevens het afscheidsduel van Wesley Sneijder wordt:”Dat het tegen Peru vooral om Sneijder zal draaien is logisch”, vindt Koeman. “Aan de andere kant hebben we niet veel moment om te oefenen en dus is het wel een heel serieuze wedstrijd voor ons. Wesley is nog steeds actief als voetballer. Hij is het niet verleerd en zal sowieso speeltijd krijgen. De rest van de wedstrijd is gericht op de Nations League.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: , , ,