Vlag van Nederland
De Jong verheugt zich op eerste Oranje-periode

De Jong verheugt zich op eerste Oranje-periode

EK 2020

Frenkie de Jong meldt zich vandaag voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal. De jonge Ajacied is de enige debutant in de selectie van bondscoach Ronald Koeman, die verder vooral de bekende namen opriep.


De Jong kende een paar goede weken bij zijn club. Op overtuigende wijze plaatste Ajax zich voor de befaamde Champions League, en de rol van de Jong daarin was groot. “De Champions League, daar wil je natuurlijk in voetballen”, stelde De Jong.

Nu richt de middenvelder zich op zijn eerste Oranje-periode: “Ik laat het maar op me afkomen. Het is natuurlijk fantastisch dat ik ben opgeroepen. De wedstrijd tegen Peru is het afscheidsduel van Wesley Sneijder. Alles draait om hem dan, en terecht ook.

Na het duel met Peru start de Nations League, met het duel tegen Frankrijk: “Daarna spelen we tegen Frankrijk, de wereldkampioen. Dat is natuurlijk ook een mooie ervaring. Ik heb de bondscoach nog niet gesproken. Ik weet dus ook niet welke plannen hij met me heeft. Maar ik heb er heel veel zin in.”

Auteur: Max
Foto:

Lees meer over: , , , ,