Vlag van Nederland

‘Afscheid van Sneijder is krankzinnig’

EK 2020 Door op 3 september 2018 om 09:41 uur

'Afscheid van Sneijder is krankzinnig' © Pro Shots

Aanstaande donderdag staat in de Amsterdam ArenA het afscheidsduel van Wesley Sneijder op het programma. Het oefenduel met Peru staat in het teken van het afscheid van de recordinternational van Oranje, die speciaal daarvoor in de selectie van bondscoach Ronald Koeman zit en ook in de basis zal starten. Columnist Hugo Borst zet vraagtekens bij het afscheidsduel van Sneijder en noemt het zelfs krankzinnig.

Hij start zijn column in het AD positief: “Over Wesley Sneijder niets dan goeds. Prachtige tweebenige voetballer, prachtige lange loopbaan die hem de Champions League bezorgde en bijna de wereldtitel met Oranje. Een loyale international met een leeuwenhart. Het postuur van een sleutelhangertje maar voor de duvel nog niet bang. Een straatwijs, puissant rijk geworden schoffie, getrouwd met een beroemdheid.”

Meer over

Ook de duidelijkheid van Sneijder kon Borst wel bekoren: “Hij belde me eens op. Ik had op tv iets gezegd dat hem niet zinde. Hij legde uit hoe het precies zat. Ik gaf tegengas, hij kwam met nieuwe argumenten, het werd een goede discussie. Zulke voetballers bestaan niet meer.”


De manier waarop het afscheidsduel van Sneijder wordt georganiseerd vindt Borst echter krankzinnig: “Donderdag, tegen Peru, krijgt Sneijder een heuse afscheidsinterland. Je denkt dan: Ronald Koeman stelt die jongen de laatste tien minuten op, als de wedstrijd is gespeeld, als de bondscoach zelf wijzer is geworden. Vergeet het maar. Wesley begint in de basis en speelt minstens een uur. Het is onprofessioneel, het is krankzinnig. Drie dagen na Nederland-Peru speelt het Nederlands elftal tegen de nieuwe wereldkampioen. Tegen Frankrijk dus, niet vriendschappelijk maar om het echie. Onze bondscoach vindt het een goed idee om drie dagen eerder tegen Peru uitgebreid afscheid te nemen van een uitgerangeerde recordinternational in plaats van wat automatismen in te slijpen.”