Vlag van Nederland

Dit team ontlopen de OranjeLeeuwinnen in halve finale play-offs

Oranje Leeuwinnen WK 2019 Door op 5 september 2018 om 14:45 uur

OranjeLeeuwinnen plaatsen zich niet direct voor het WK © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen wisten zich dinsdagavond niet direct te plaatsen voor het WK in Frankrijk. Via de play-offs zal nu het WK-ticket binnengehaald moeten worden door de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

Samen met Zwitserland, Denemarken en België zal Oranje gaan uitmaken wie zich als laatste Europese land plaatst voor het toernooi van volgende zomer. Aanstaande vrijdag om 14:00 uur zal er geloot worden voor de halve finales.


Daarin wordt Zwitserland ontlopen, aangezien beide landen op basis van hun positie op de FIFA-coëfficiëntenlijst geplaatste teams zijn. De teams spelen in de halve finale een uit- en een thuiswedstrijd. Het team dat als eerste wordt ingeloot, speelt eerst een thuiswedstrijd. De eerste ronde van de play-offs zal worden afgewerkt tussen 1 en 9 oktober.

De twee winnaars staan een maand later tegenover elkaar in de finale, die ook over twee wedstrijden beslist zal worden. Welk team als eerste thuis speelt in de finale wordt ook tijdens de loting van aanstaande vrijdag bepaald. De finales zullen worden gespeeld tussen 5 en 13 november.