Vlag van Nederland
De Jong: 'Sneijder is veel beter dan ik'

De Jong: ‘Sneijder is veel beter dan ik’

EK 2020

Zal hij vanavond zijn debuut maken of niet? Frenkie de Jong zit vanavond voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal, maar weet nog niet wat zijn rol zal zijn: Het duel tegen Peru speelt wel door mijn hoofd, maar mijn rol? Daar ga ik niet over, dat is aan de bondscoach”, zegt hij tegenover de Telegraaf.


De Jong laat het allemaal maar op zich afkomen vanavond, als één van zijn voorgangers, Wesley Sneijder, afscheid neemt: “Dan kan je alleen maar genieten en alles over je heen laten komen. Wat het ook wordt: een basisplaats, invallen voor de afscheidnemende Sneijder of een wedstrijdje meemaken op de bank.”

De Jong wordt wel genoemd als opvolger van Wesley Sneijder, maar daar wil hij zelf niet echt aan toegeven: “Wesley is een veel betere speler dan ik. Onvergelijkbaar ook qua speelstijl en alles wat hij kan.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,