Vlag van Nederland
De Ligt: 'Waarom zouden wij niet voor een resultaat gaan?'

De Ligt: ‘Waarom zouden wij niet voor een resultaat gaan?’

EK 2020

De eerste helft tegen Peru bood weinig hoop, maar op basis van de tweede helft zijn er best aanknopingspunten voor het Nederlands elftal in het duel met Frankrijk van aanstaande zondag.


Verdediger Mathijs de Ligt weet dat Oranje voor een loodzware taak staat in het Nations League duel met de wereldkampioen, maar acht Oranje niet bij voorbaat kansloos: “De wedstrijd begint op 0-0 en duurt negentig minuten, waarom zouden wij niet voor een goed resultaat kunnen gaan? Natuurlijk, Frankrijk is wereldkampioen geworden en heeft een uitstekende ploeg met goede spelers.”

De Ligt weet hoe de Fransen voetballen.”Ze geven je het gevoel dat je kan voetballen, maar slaan dan ineens toe, dat is hun grootste kracht. Ze zijn als team in bloei, maar tegelijk nu al wereldtop. Het wordt voor ons dus een heel zware dobber.”

Toch laat hij nog iets van bravoure zien: “Maar dat betekent niet dat we met angst en beven naar Parijs gaan, anders kunnen we net zo goed thuisblijven. Wij zullen de underdog zijn. Maar hopelijk kunnen we vanuit die rol iets moois laten zien.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,