Vlag van Nederland

Koeman: ‘Ik zie een duidelijke opgaande lijn’

EK 2020 Door op 8 september 2018 om 18:29 uur

© Pro Shots

Tijdens de persconferentie van zaterdag sprak bondscoach Ronald Koeman over zijn eerste halfjaar bij het Nederlands elftal. De bondscoach zag een sterke tweede helft tegen Peru en dat kon hem duidelijk bekoren.

De bondscoach ziet een duidelijke opgaande lijn in het spel van Oranje: “Ik vond het duel met Peru onze beste wedstrijd tot nu toe. Na rust speelde we heel goed. Peru had de laatste zeventien wedstrijden nooit meer dan één doelpunt tegen gekregen. En wij wonnen na een achterstand. Dat is een knappe prestatie.”

Meer over

Hij vervolgt: “Ik zie een duidelijk opgaande lijn. Ik ben zeer tevreden over hoe we ons verbeteren. Maar we weten dat het allemaal beter kan en ook beter moet. We moeten niet de fouten maken uit het begin van de wedstrijd en ook kort na rust. Want tegen dit soort tegenstanders is het dan over en uit.”


Koeman heeft wel voor ogen hoe hij zal moeten spelen tegen de Fransen, om niet opnieuw op z’n broek te krijgen zoals zijn voorgangers kregen:”Het elftal zal morgen compacter moeten staan dan toen. Wie Duitsland-Frankrijk heeft gezien, zag een schaakspel. Het waren twee teams die weinig ruimte weggaven. Want als je dat wel doet, heb je een groot probleem.”

Kansen krijg je altijd weet Koeman ook: “We zullen een elftal neerzetten dat volgens ons de meeste kans heeft op een goed resultaat, dat de strijd kan aangaan met Frankrijk en ook durft te voetballen. Want die ruimte krijg je ook tegen de Fransen.”

Vanavond speelt Oranje in Stade de France tegen Frankrijk. Het duel met de Fransen is het eerste duel van Oranje in de Nations League.