Vlag van Nederland

‘De Jong kan spelen tegen Duitsland’

EK 2020 Door op 9 oktober 2018 om 20:03 uur

'De Jong kan spelen tegen Duitsland' © Pro Shots

Ondanks het feit dat hij de afgelopen duels met zijn club Ajax niet speelde is Frenkie de Jong klaar voor het duel met Duitsland in de Nations League. De middenvelder zou hersteld zijn van de kuitblessure die hij had. “Het lijkt me dat als je op de bank zit, je fit genoeg bent om te spelen. Dat hij op de bank heeft gezeten, speelt geen rol”, zo zei Koeman vanmiddag.

De Jong maakte tijdens de vorige interlandperiode indruk op de bondscoach: “Het is duidelijk dat hij in de tweede helft tegen Peru en in de wedstrijd tegen Frankrijk goed gepresteerd heeft. Je zou kunnen zeggen dat hij reeds een volwaardig international is, als is dat qua leeftijd nog niet zo. Maar wat goed is komt snel.”

Meer over

Koeman begrijpt dat Ajax-trainer Ten Hag graag wil dat hij voorzichtig is met de jonge middenvelder: “Ik heb geen afspraken gemaakt met de coaches. Maar ik heb natuurlijk met Erik gesproken, hij heeft dat bij mij aangegeven. Dat is logisch, ik ben zelf ook clubtrainer geweest.”


Toch moeten clubtrainers zich ook niet teveel zorgen maken vindt hij: “Je moet niet verschrikt voor de televisie gaan zitten om te kijken of er iets gebeurt. Als clubtrainer vond ik het lekker om uit te blazen, maar ik begrijp Erik ook wel. Want er komen cruciale wedstrijden aan voor Ajax, zoals die tegen Benfica.’