Vlag van Nederland

Koeman was erg kritisch tegen Van Dijk

EK 2020 Door op 9 oktober 2018 om 19:04 uur

Koeman was erg kritisch tegen Van Dijk © Pro Shots

Bondscoach Ronald Koeman mag Virgil van Dijk dan tot aanvoerder gebombardeerd hebben, dat betekent niet dat hij niet enorm kritisch op de verdediger kan zijn. Zo was Koeman niet te spreken over de tegengoal die Oranje kreeg tegen Frankrijk. Volgens de bondscoach greep van Dijk veel te slap in waardoor Giroud kon binnenschieten.

“Dat heb ik hem een halve minuut na die wedstrijd al verteld. Ik ken hem goed, ik weet ook waar zijn kleine minpuntjes zitten en dat hij af en toe iets te gemakkelijk is. Maar dit zijn momenten dat je als verdediger niet op een meter van de spits kunt staan. En zeker hij niet, zo sterk als hij is.”

Meer over

Dit weekend maakte Van Dijk een minder fatale fout door een penalty te veroorzaken tegen Manchester CIty. Die pingel ging echter mis waardoor hij met de schrik vrij kwam: “Maandag toen hij hier binnenkwam in Zeist zag hij ook al aan mijn gezicht wat ik vond van die overtreding in de wedstrijd van zondag van Liverpool tegen Manchester City die een penalty kostte. Maar hij beseft ook wel dat hij daar een foute tackle maakte.”