Vlag van Nederland

‘Memphis voelt zich nog geen echte spits’

EK 2020 Door op 11 oktober 2018 om 08:55 uur

'Memphis voelt zich nog geen echte spits' © Pro Shots

Ondanks dat hij al een hele tijd uitstekend presteert op die plek, voelt Memphis Depay zich nog altijd geen echte spits. Dat zegt de aanvaller van het Nederlands elftal op het trainingscomplex van Oranje in Zeist.

Memphis ligt toe: “Ik speel er graag hoor, maar vul het op mijn eigen manier in. Ik voel me het prettigst als ik wat ruimte en vrijheid heb, om de hoeken in te duiken, of om me wat meer uit te laten zakken naar het middenveld. Ik zit er een beetje tussenin, denk ik.”

Meer over

Hij kan zich dan ook niet vergelijken met de spitsen van Oranje van de laatste decennia, zoals Van Persie, Van Nistelrooij, Kluivert en Van Basten: “Dat waren of zijn wel echte spitsen. Ze zijn wat langer, ik ben 1,77 meter, zij speelden wat meer als een echt aanspeelpunt. Maar los daarvan: ik wil mezelf niet met dat soort grote namen vergelijken. Dat zijn legendes van Oranje. Ik voel me nog steeds een jonge speler, hoe gek dat misschien ook klinkt.”


De nieuwe spits van Oranje ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: “Ik voel dat ook zo, ik denk dat we een talentvolle, goede groep hebben met veel potentie. Maar de volgende stap moet zijn dat we ook een keer een grote wedstrijd gaan winnen. Tegen Duitsland en België hebben we die kans. Ik denk dat dat heel veel kan betekenen voor het vertrouwen en voor de spirit in het team. Alleen door resultaat te halen, kunnen we uiteindelijk bewijzen dat we goed bezig zijn.”

Onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman is Memphis onomstreden en krijgt heeft hij een prominente rol: “Ik voel dat vertrouwen wel, ja. Dat is prettig, maar ik moet het nog steeds iedere wedstrijd laten zien. Ik weet dat ik belangrijk kan zijn voor dit Oranje, maar zaak is om nog belangrijker te worden.”