Vlag van Nederland

‘Lef en durf nodig tegen Duitsland’

Nations League 2018-2019 Door op 12 oktober 2018 om 09:07 uur

© Pro Shots

Om van Duitsland te kunnen winnen zal het Nederlands elftal met ‘lef en durf’ moeten spelen, morgenavond in de Johan Cruijff ArenA. Nederland en Duitsland ontmoeten elkaar dan in de Nations League.

Tegen Frankrijk speelde Oranje zeker niet slecht, maar een resultaat bleef uit. Dat moet tegen Duitsland veranderen: “Dit is voor ons een uitgelezen mogelijkheid op een resultaat, ook al sla ik Duitsland nog steeds hoog aan. Complimenten over de dingen die goed gingen tegen Frankrijk zijn leuk. Maar uiteindelijk stonden we wel met lege handen”, zo zegt aanvoerder Van Dijk tegen AD.


Meer over

Memphis Depay heeft een steeds belangrijkere rol binnen Oranje. Hij moet een leidersrol pakken en neemt die taak serieus: “We hebben nu een groep met veel jonge en goede talenten. We moeten lef en durf tonen en ook tegen een groot team als Duitsland een resultaat neerzetten. Dan groeien we weer verder.”

Volgens Frenkie de Jong moet Oranje voornamelijk naar zichzelf kijken en niet naar de kwaliteit of het gebrek daaraan bij Duitsland: “Maar we moeten naar onszelf kijken. Oranje is van oudsher een groot team. Dat moeten we ook weer worden en een resultaat tegen Duitsland zal ons daarbij enorm helpen. Liefst een zege natuurlijk.”