Vlag van Nederland

Nederland verslaat Duitsland met 3-0

Nations League 2018-2019 Door op 13 oktober 2018 om 20:40 uur

Nederland verslaat Duitsland met 3-0 © Pro Shots

Nederland heeft zijn tweede wedstrijd in de Nations League op knappe wijze met 3-0 gewonnen van Duitsland. Het is de eerste overwinning van Oranje in de nieuwe competitie, nadat de eerste wedstrijd met 2-1 verloren ging tegen Frankrijk.

Virgil van Dijk was de eerste die doel trof. In de eerste helft kopte hij bekeken binnen vanuit een corner, nadat de bal via de lat terug het veld inkwam.


Meer over

Na de 1-0 zette Duitsland aan en dat leidde tot enkele goede kansen voor Die Mannschaft. De Duitsers hadden het vizier echter niet op scherp staan, en anders was Jasper Cillessen een sta in de weg. Ook in de tweede helft zocht Duitsland de aanval, terwijl Nederland zich terugtrok.

Maar de ploeg van Ronald Koeman bleek effectiever: in de slotfase gooide Memphis Depay de wedstrijd in het slot met de 2-0. Georginio Wijnaldum maakte er kort daarna na een mooie dribbel 3-0 van. Een ongekende oorwassing voor Duitsland en een prachtige prestatie van Oranje. Over een paar dagen, op dinsdag, wacht nog een oefenwedstrijd tegen België.