Ronald Koeman was uiteraard zeer te spreken over de ruime overwinning van Nederland op Duitsland. De trainer zag Oranje de oosterburen met historische cijfers verslaan: 3-0.

Toch was de bondscoach ook kritisch. “Het mooiste is dat het uiteindelijk 3-0 staat. Natuurlijk had het anders kunnen lopen tijdens sommige momenten”, liet hij aan de NOS weten. “We begonnen slordig, met onder meer Matthijs de Ligt, waardoor Timo Werner gevaarlijk kon worden. Maar we groeiden in de wedstrijden en kwamen door een fantastische corner op 1-0.”

Na dat doelpunt had het Nederlands elftal via Ryan Babel nog een goede mogelijkheid om de score uit te breiden, maar liet dat na. In de tweede helft werd Duitsland sterker. “De aanvallers bleven drukzetten, waardoor de Duitsers tussen de linies konden spelen. Als er een ding is dat je niet moet doen tegen Duitsland is het veld groot maken. Uiteindelijk kregen we het weer onder controle door met z’n allen te verdedigen. En dan valt uiteindelijk de 2-0 en ook nog de 3-0: het kan niet mooier.”

Ook de debutanten Denzel Dumfries en Steven Bergwijn kregen complimenten van Koeman. “We kunnen trots zijn op deze jongens. Ze hebben gevochten voor alles wat ze waard zijn, chapeau. Er zit zoveel in. Over drie à vier jaar zijn deze debutanten nog sterker en volwassener. Ik voorzie absoluut een grote toekomst voor het Nederlands voetbal.”