Vlag van Nederland
"Ik heb de afgelopen weken dondersgoed laten zien waartoe ik in staat ben"

“Ik heb de afgelopen weken dondersgoed laten zien waartoe ik in staat ben”

Oranje Leeuwinnen WK 2019

Vivianne Miedema rekent nergens op, maar als de spits bondscoach van de OranjeLeeuwinnen zou zijn, zou ze zichzelf in de basis zetten in het tweeluik met Zwitserland.


“Ik heb de afgelopen weken dondersgoed laten zien waartoe ik in staat ben. Iedereen weet dat ik in vorm ben, bijna elke bal vliegt erin. En ja, als ik bondscoach zou zijn, zou ik spelers op het veld willen hebben die in vorm zijn”, vertelt ze in gesprek met NU.nl.

Dat Miedema gepasseerd werd tegen Denemarken, deed haar pijn: “Het maakt niet uit of ik het daarmee eens was. De bondscoach maakte op dat moment een bepaalde beslissing en daar had ik geen invloed op. Het enige wat ik kon doen, was doorgaan zoals ik daarvoor al bezig was. Dat heb ik gedaan en misschien nog wel beter ook. Terug bij Arsenal schoot ik er tegen Chelsea direct twee in.”

De spits is dit seizoen in vorm. Na zeven competitiewedstrijden staat ze al op elf doelpunten en vijf assists. “Ik ben fit en in vorm. Maar het is aan de bondscoach om de keuze te maken. We zijn hier maar met één doel en dat is het WK halen. Hoe dat gebeurt en met wie, dat maakt niet uit”, besluit Miedema.

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,